2011 m. sausio 1 d., šeštadienis

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Aptikau nuostabų blog'ą  http://sauletavirtuve.wordpress.com/  . Ačiū Tau Asta, kad susidomėjai fotografija, kitaip vargu, ar būčiau radusi šį nuostabų puslapiuką :)
Taigi, radau ir nutariau išsikepti meduoliukų. Tai kas, kad Kalėdos jau praėjo. Gerus meduoliukus iškepti visada tinkamas laikas. Taigi, pradedam. Esu iš tų šeimininkių, kurios niekada nieko nematuoja tiksliai. Taip elgiausi ir šiuo atveju (kitaip tiesiog nemoku).  Pasiruošiam prieskonius. Virtuvėj nerealūs kvapai pasklido jau pradėjus malti prieskonius. Savavališkai padidinau visų prieskonių dozę ir papildomai įdėjau kardamono :)

Minkome tešlą
Užminkytą dedame porai valandų į šaldytuvą

Tešlai atvėsus, prasideda pats malonumas - kočioti ir spausti formelėmis sausainius (ploniau  = geriau, tai buvo parašyta Astos blog'e. Truputėlį persistengiau :) )


Kepame 8-10 min. Kvapai verčiantys iš koto :) Gauname visą kalną dieviško kvapo ir skonio sausainių.



 Skanu.... Bandau dekoruoti :)\


Kviečiu kavos su meduoliais :)






2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Vaje, Irma, net išraudau įrašo pradžią skaitydama, ačiū labai už tokius gražius žodžius :)
O tavieji meduoliai tikrai labai gražūs. Ir toks jų dekoravimais kaip man gražiai atrodo! Labai labai :) O apie nuotraukas tai ką čia jau ir besakyti - nuostabios :)

Irma rašė...

O dabar jau mane privertei nurausti :) Ačiū už gražius žodžius :)